Búvároktatás

Az első lépésektől kezdve

„Amikor lemerülsz a víz alá, mérhetetlen csend vesz körül és nyugalom lesz úrrá rajtad. Lelassul a légzésed, a szívverésed, kikapcsol az agyad és kiürülnek a gondolataid.
A csodálatos víz alatti világ, a kíváncsi halak, érdekes élőlények egy teljesen úgy élményt nyújtanak és egy új szerelem kezdetét jelentik.”

A búvárkodással kapcsolatos tanfolyamok széles tárházát kínáljuk kezdő és haladó vendégeink számára egészen az első lépésektől kezdve. Magasan képzett oktatóink és segítségük garanciát nyújt arra, hogy mind az elméleti, mind a gyakorlati tudást átadják, hogy mindenki biztonságosan merülő búvárrá válhasson. A tanfolyamok elkezdése előtt egyeztetjük az azokhoz kapcsolódó előfeltételeket, a ráfordításra szükséges időt és a helyszínt. Lehetőség van Magyarországon kezdeni az elméleti és védett vízi oktatást és nálunk, a Deep Dreams-nél a nyílt vízi merülésekkel folytatni, ez mindig egyéni megbeszélés kérdése.

Lehetőséget nyújtunk a palackos búvárkodás kipróbálására is, hogy megtudd, milyen érzés a víz alatt lebegni és megnézni az élővilágot. Az ezzel kapcsolatos információkat az „INTRO – bemutató merülés” menüpontban megtekintheted.

Tanfolyamainkat PADI, SSI rendszerben kínáljuk, áraink honlapunkon megtalálhatók.

PADI TANFOLYAMOK ÉS PROGRAMOK

Tanfolyam/program Min. kor

OWD – Open Water Diver


Kezdő nyílt vízi búvár tanfolyam: a készülékes búvárkodás alapjainak elsajátítása, felszerelés-ismeret elméleti oktatás keretében, védett vízi oktatás általában medencei körülmények között, majd nyílt vízi oktatás.
(Junior OWD minimum kor 10 év, max. mélység: 12 m)

Max. mélység: 18 m.

15 év

AOWD – Advanced Open Water Diver

Haladó nyílt vízi búvártanfolyam, az eddig elsajátított ismeretek fejlesztése, gyakorlása, különféle merülési technikák elsajátítása. Emellett 5 kalandmerülés teljesítése, köztük a navigációs és mély kalandmerülés.
(Junior AOWD minimum kor 12 év, max. mélység: 21 m)

Max. mélység: 30 m, deep spec.-el 40 m.

15 év

SPECIALITÁSOK

Mély- (deep), roncs- (wreck), áramlati-, navigáció-, nitrox-, szárazruhás-, éjszakai-, tökéletes lebegőképesség-, keresés-és felhozatal, víz alatti természetbúvár-, halazonosító-, stb. specialitások

egyéni

RESCUE  – Mentőbúvár

A mentőbúvár tanfolyamon elsajátítható minden olyan technika és készség, amellyel a mentőbúvár felismerhet, megelőzhet, hatékonyan elháríthat emberi életet veszélyeztető helyzeteket. Előfeltétele az EFR (Emergency First Response) elsődleges és másodlagos tréning megléte.
(Junior mentőbúvár minimum kor 12 év)

15 év

EFR – Emergency First Response

Nemzetközi újraélesztő és elsősegélynyújtó tanfolyam, elsődleges és másodlagos ellátás.

MSD – Master Scuba Diver

A mester búvár tanfolyam az amatőr búvárkodás legmagasabb szintje, célja a búvárkodás tökéletesítése minden téren. Előfeltétele a Rescue szint, legalább öt specialitás megléte.
(Junior MSD minimum kor 12 év)

15 év

DIVEMASTER

Merülésvezető képzés, hivatásos képesítést nyújt, melynek elvégzése után vezethetsz merüléseket, túrákat szervezhetsz, részt vehetsz a búvárok képzésében is. Előfeltétele a Rescue szint, az EFR (Emergency First Response) elsődleges és másodlagos tréning megléte.

18 év

SSI TANFOLYAMOK ÉS PROGRAMOK

Tanfolyam/program Min. kor

OWD – Open Water Diver

Kezdő nyílt vízi búvár tanfolyam: a készülékes búvárkodás alapjainak elsajátítása, felszerelés-ismeret elméleti oktatás keretében, védett vízi oktatás általában medencei körülmények között, majd nyílt vízi oktatás. (Junior OWD minimum kor 10 év, max. mélység: 12 m) Max. mélység: 18 m.

15 év

AOWD – Advanced Open Water Diver

Haladó nyílt vízi búvártanfolyam, melyben 4 SSI specialitást kell elvégezned. (Junior AOWD minimum kor 10 év, max. mélység: 12 m) Max. mélység: 18 m, deep spec.-el 40 m.

15 év

SPECIALITÁSOK

Mély- (deep), roncs- (wreck), áramlati-, navigáció-, nitrox-, szárazruhás-, éjszakai és korlátozott látási viszonyok-, tökéletes lebegőképesség-, keresés-és felhozatal, víz alatti természetbúvár-, halazonosító-, stb. specialitások

egyéni

STRESS & RESCUE – Mentőbúvár

A mentőbúvár tanfolyamon elsajátítható minden olyan technika és készség, amellyel a mentőbúvár felismerhet, megelőzhet, hatékonyan elháríthat emberi életet veszélyeztető helyzeteket. Előfeltétele a React Right képzésen szerzett minősítés. (Junior mentőbúvár minimum kor 12 év)

15 év

React Right

Vészhelyzeti képzés, amely az elsősegélyt, a CPR ismereteket, az oxigénadást és a defibrillátor használatát segít elsajátítani.

12 év

MD – Master Diver

A mester búvár tanfolyam az amatőr búvárkodás legmagasabb szintje, célja a búvárkodás tökéletesítése minden téren. Előfeltétele legalább öt specialitás megléte, amelyből az egyik a Stress & Rescue specialitás. (Junior MD minimum kor 12 év)

15 év

DIVE GUIDE

Merülésvezető képzés, melynek olyan elméleti és gyakorlati tudást nyújt, mellyel vezethetsz minősített búvárokat, illetve dolgozhatsz. Előfeltétele a Stress & Rescue szint, illetve deep-, éjszakai-és navigáció specialitás megléte.

15/18 év

DIVEMASTER

Képzett merülésvezető szint, a Science of Diving és a Dive Guide tanfolyamok elvégzésével Divemasterré válhatsz.

18 év

Tanfolyamainkkal kapcsolatban szívesen adunk további információt, írj az info@deepdreams.hu e-mail címre!

footerlogo