Hurghada area

Búvártúrák Hurghadán

Hurghada  középső és déli városrészével  szemben  elterülő Giftun szigetcsoport és vízalatti zátonyok csodálatos világa közkedvelt a nyugodt merülésekre vágyó búvárok körében. A színes élővilág, delfinek teszik felejthetetlenné a merüléseket. Hajóink naponta keresik fel ezeket a pontokat és profi merülés vezetés mellett tárják fel az adott hely szépségeit

Abu Dabbab

Az óriásteknősök hazája

A túra mindenki számára ajánlott, legyen az snorkeles, kezdő, avagy haladó búvár.

Program leírása: Korán reggel kisbusszal elindulunk Hurghadáról a 3-3,5 órányira levő Abu Dababba. Útközben technikai és fotós megállók beiktatása lehetséges. Az út során a buszban hideg italokat kínálunk. Délelőtt partról történik az első merülés, mélység 5-10 méter. Az öböl sekély, homokos, nagy eséllyel találunk barna pettyes sasráját, kék pettyes ráját, gitárcápát, gömbhalat, Némó farmot, valamint számtalan óriásteknőst. Kis szerencsével ismét összefutunk a már állandó vendégnek számító újszülött teknőccel is és dugonggal is!  :) Merülés után pihenés a parton függőágyban, napozóágyon, vagy családi pagodán, ki hogy szereti… Ebéd egyénileg a búvárbázis melletti étteremben. Pihenés után ismét partról merülünk, célul kitűzve azt hogy mindenkinek legyenek csodás fotói az öböl lakóiról. Délután 4-5 óra körül indulás vissza Hurghadára.

Mini, pár napos búvárszafarik

Roncsmerülésekkel színesített napok

1. nap Check dive a Dolphin Reef-nél, kis mélységben.
2-3. nap Két napos program, kora reggeli indulás északra. Merülés a csapat kívánsága szerint a következő roncsoknál: Rosary Möller, Thistelgorm, Shark Yolanda vagy Abu Nuhas roncsokon. Este visszaérkezés Hurghadára, majd szállodai elhelyezés.
4. nap Kora reggel irány a Salem Express (Safaga), ahol két merülési lehetőséget kínálunk, hazafelé pedig merülés vagy a Panorama Reef-nél, vagy egy szép zátonynál.
5. nap Kora reggel áramlati merülés Small Giftun-nál, majd délután a fehér homokos Mahmeya szigetén pihenjük ki a merülések fáradalmait.
A felsorolt terv rugalmasan változhat az időjárás, illetve a csapat kívánsága szerint.

footerlogo