Hurghada area

Búvártúrák Hurghadán

Hurghada  középső és déli városrészével  szemben  elterülő Giftun szigetcsoport és vízalatti zátonyok csodálatos világa közkedvelt a nyugodt merülésekre vágyó búvárok körében. A színes élővilág, delfinek teszik felejthetetlenné a merüléseket. Hajóink naponta keresik fel ezeket a pontokat és profi merülés vezetés mellett tárják fel az adott hely szépségeit

Abu Dabab

Az óriásteknősök hazája

A túra mindenki számára ajánlott, legyen az snorkeles, kezdő, avagy haladó búvár.

Program leírása:
Korán reggel kisbusszal elindulunk Hurghadáról a 3-3,5 órányira levő Abu Dababba. Útközben technikai és fotós megállók beiktatása lehetséges. Az út során a buszban hideg italokat kínálunk.

Délelőtt partról történik az első merülés, mélység 5-10 méter.

Az öböl sekély, homokos, nagy eséllyel találunk barna pettyes sasráját, kék pettyes ráját, gitárcápát, gömbhalat, Némó farmot, valamint számtalan óriásteknőst. Kis szerencsével ismét összefutunk a már állandó vendégnek számító újszülött teknőccel is! :)

Merülés után pihenés a parton függőágyban, napozóágyon, vagy családi pagodán, ki hogy szereti…
Ebéd egyénileg a búvárbázis melletti étteremben.

Pihenés után ismét partról merülünk, célul kitűzve azt hogy mindenkinek legyenek csodás fotói az öböl lakóiról.

Délután 4-5 óra körül indulás vissza Hurghadára.

Mini, pár napos búvárszafarik

Roncsmerülésekkel színesített napok

  1. nap Check dive a Dolphin Reef-nél, kis mélységben. 2-3. nap Két napos program, kora reggeli indulás északra. Merülés a csapat kívánsága szerint a következő roncsoknál: Rosary Möller, Thistelgorm, Shark Yolanda vagy Abu Nuhas roncsokon. Este visszaérkezés Hurghadára, majd szállodai elhelyezés. 4. nap Kora reggel irány a Salem Express (Safaga), ahol két merülési lehetőséget kínálunk, hazafelé pedig merülés vagy a Panorama Reef-nél, vagy egy szép zátonynál. 5. nap Kora reggel áramlati merülés Small Giftun-nál (nemzeti parki belépőjegy szükséges), majd délután a fehér homokos Mahmeya szigetén pihenjük ki a merülések fáradalmait. 6. nap Laza levezető merülésként megmerüljük a kikötőnktől kb. 10 perc hajóútra lévő MIG repülőgéproncsot, amely egy korall-zátonyba fúródott be. A felsorolt terv rugalmasan változhat az időjárás illetve a csapat kívánsága szerint.

footerlogo