Fakultatív programajánlatunk

Ha Egyiptomban, azon belül is Hurghadán jársz, a búvárkodás mellett érdemes mást is kipróbálni, megnézni. Összegyűjtöttük mindazokat a fakultatív programokat, melyek elérhetők, amelyeket érdemes megnézni, felkeresni, melyek közül néhányat egyszer mindenképp látni kell.

KAIRÓ

1 NAPOS AUTÓBUSSZAL

Az egész napos kirándulás programjaként ellátogathatunk a Szakkarai lépcsős piramishoz, Kagemni masztabájához, Teti király piramisához, a Dahsur-i piramisokhoz, Sznofru király Vörös piramisához, a Gízai piramisokhoz, Keopsz, Khefrén és Mükerinosz piramisaihoz és a Nagy Szfinxszhez.

1 NAPOS REPÜLŐVEL

Az egy napos repülős túra keretében ellátogathatunk az Egyiptomi Múzeumba, a papíruszkészítő műhelybe, városnézés keretében a Zamalek szigetre, a Kairó toronyba, a Nílus partjára, a Gízai piramisokhoz, Keopsz, Khefrén és Mükerinosz piramisaihoz, a Nagy Szfinxszhez, Ó-Kairóban megtekinthetjük Ben Ezra zsinagógáját, a Szent-Sergius templomot, a Holtak Városát és Mohamed Ali Mecsetét.

2 NAPOS BUSSZAL

A két napos kirándulás első napján megtekinthetjük Ó-Kairót, a Ben Ezra zsinagógát, a Szent-Sergius templomot, Mohamed Ali alabástrom mecsetét és a mecsetek utcáját, vásárolhatunk a a nagy bazárban. Kairó különleges panorámáját élvezhetjük  a város legmagasabb pontjáról, a Mokattam hegyről.

Másnap ellátogathatunk a Sakkara-i lépcsős piramishoz, Kagemni masztabájához, Teti király piramisához és Tí masztabájához, a Szerapeumhoza, a Dahsur-i piramisokhoz és Abi-Szír piramisaihoz is.

LUXOR

Egész napos kirándulás, megtekinthetjuk a Karnak-i Ámon templomot, a Memnon kolosszust,  a Királyok völgyét, Hatsepsut Királynő templomát, eljuthatunk Denderába és sétahajózhatunk a Níluson.

EL GOUNA

Ország az országban. A Hurghadától 25 km-re északra fekvő El Gouna kb. 30 éve létezik és magánkézben van. A lagúnák mentén épült városnak saját repülőtere, nemzetközi kórháza, nemzetközi iskolája, 3 kikötője, saját futball csapata, golf-és számos sportpályája, kulturális látnivalója van.  Emellett színvonalas szállodák, éttermek, bárok, üzletek találhatók itt, számos vízi sport otthona. Nyüzgő éjszakai élete vonzza a látogatókat. Ha csak körülnézni jövünk el ide, már megérte, hisz a város egyedi épületeivel, építészeti megoldásaival, gyönyörű tengerpartjával szívesen fogadja az ide látogatókat.

SIVATAGI QUAD TÚRA

Fél napos délutáni/esti program. A szállodából terepjárókkal jutunk el a sivatagba, a program része fél óra quadozás, fél óra homokfutózás. Ezt követően ellátogatás egy beduin faluba, ahol megismerkedhetünk a helyi szokásokkal (kenyérsütés, szőnyegszövés), majd megtekinthetünk egy terráriumot is, ahol krokodilok, kígyók láthatók. Vacsoránkat a sivatagban töltjük el, a hangulatról hastánc műsor és kobra show gondoskodik. Lehetőség van vizipipázásra, teázásra.

QUAD SZAFARI/TEVEGELÉS

3 órás délelőtti program, amely magába foglal 1 óra quadozást a sivatagba, ahol tevegelésre, teázásra is lesz lehetőség, majd vissza quadozás a városba.

TENGERALATTJÁRÓ

3 órás program, a hajó kb. 20 méter mélyen mutatja meg a víz alatti világot a korallzátpnyok között.

ÜVEGFENEKŰ HAJÓ

3 órás program, a hajó fenekén keresztül csodálhatjuk meg a korallzátonyok színes, elképesztő élővilágát.

DELFINÁRIUM

Hurghada delfináriumában lehetőség van delfinekkel úszni és örök élmény szerezni. Fél napos program.

footerlogo